Sol :)

Den låga uppdateringen pga vädret vem vill sitta vid datan i detta vädret ;) Är iallafall på väg till stallet ska skritta/trava ut med Emelie den galna ;) sen efter det ska vi duscha hästarna så dom blir rena till träningslägret som är från imorgon tills på lördag :) Ses / Alexandra

Tisdag!

Idag följde Elin(min syrra) med till stallet :) Hovslagaren kom också och fixade fina nya skor till henne :)
Sedan red vi :) Det gick bra och Luna verkar ha fått bra kondition för ho hade en massa överskottsenergi efter vilan och det är jag jätteglad över! Backträningen har gett resultat och jag hoppas att jag har jobbat henne rätt i formen och så också :) Luna var mjuk trots att hon var pigg och villa bara galoppera istället för att trava... Haha bushäst! Sedan skrittade vi ut en sväng men vi hann inte långt för Luna skyggade och vände om mot stallet mitt i backen och Elin var inte beredd så hon trillade av och fick ont! Luna vände verkligen häftigt så jag tvivlar på att jag skulle ha suttit kvar om det hände mig... Vi tror att Luna är lite mörkrädd för hon brukar alltid skygga i den backen och det är alltid skuggigt där... :( Jaja, det gick ganska bra för Elin och jag fick gå runt med Luna i backen för att hon skulle fatta att det inte var farligt... Sedan red Elin hem igen. I början verkade hon lite spänd men jag gjorde som jag brukar med Luna: Pratade! Jag pratade en massa och innan vi var tillbaka till stallet var Elin helt avslappnad i sadeln igen :) Sedan fick Luna mat och vi åkte hem :)

(Inte från idag!) Lilla Luna på bild! :)



Nya skor! :D

Efter stallet åkte jag, mamma och Gabriel till Torslanda torg och jag köpte ett par skor! :D Jag är rätt nöjd faktiskt, vi kom försent för att gå in på Spårhaga men jag får fixa en hoppsadelgjord till Luna nån annan dag :)




Måndag!

Idag var inte jag ute i stallet :( Världens bästa Alex tog hand om henne för jag och mamma var tvugna att fixa pass inför resan på Lördag så jag hann inte ut till middagen... Men så kom Alex som en räddare i nöden :) Tack Alex!

Söndag!

Idag red jag i paddocken och pappa filmade och tog kort när jag red :) Kolla filmen: http://www.youtube.com/watch?v=zWtlR1b2t0A
Det gick ganska bra och mamma höll lite lektion för mig :) Bilder och allt finns på filmen så jag laddar inte upp några bilder om det är okej? :)
Orkar inte skriva så mycket men ni ser ju på filmen ungefär hur det gick. Dock blev det ingen film på galoppen men trav och skritt är med :)


Lördag

Idag åkte jag med Alex till stallet vid 11 tiden :) När vi kom dit så var pappa och mamma där för de hade utsläpp :) De tog lite kort på mig och Luna när vi red och så :) Jag red i paddocken och Luna var bra... fast jag orkade inte för jag var så trött efter alla sena nätter och så... Så inget blev bra.. Så jag red tills det kändes någorlunda bra och då avslutade jag. När jag kom tillbaka till stallet tog jag bara av henne sakerna och gjorde mat och mockade och så jättesnabbt :) sedan åkte jag hem med bussen eftersom att pappa och mamma åkte tidigare än mig. Pappa hämtade mig på busshållplatsen sedan :)




sorry för uppdateringen

Förlåt men har varkligen inte varit på blogg humör :/ Men ni vet ju vad jag har gjort ändå ;) eftersom jag har varit med Josse typ hela tiden :D

Josse sov hos mig inatt :D Vi åkte till stallet på morgonen Zirocco fick vila idag :) Men tog in han o borstade en stund. Jag har inte gjort så mycket annat. Vi ska snart åka till framor o äta. Jag kommer antagligen sova där o så följer min kusin med till stallet imorgon :D

Vi ses

/Alexandra

Fredag :)

Tjosan! Idag låg pappa och jag i sängen och provade nya systemkameran som han fick igår :) Den var super! :D
Jag fick däremot inte ta med den till stallet och sen var den andra kameran slut på batteri så det blev inga bilder... :(
Jag och Alex red tillsammans i manegen, vi red dressyr och gjorde en massa ökning och kortningar, skänkelvikningar, öppnor, slutor och en massa volter! :)
Det gick super och hon var hur mjuk som helst! Men när jag sedan skulle galoppera så blev hon jättepigg och stressad... det gick inte så bra i galoppen men jag försökte så gott jag kunde..
Sedan red jag och Alex L:c pogrammet och det gick väl sådär... hon var nog lite trött och ville inte riktigt öka traven så fint som jag vet att hon kan! och hon gick inte alls i så stadig form som förut och så... men jag försökte i alla fall och vi kom runt pogrammet utan några större "fel..."
Nu är jag hemma hos Alex och ska sova hos henne... Vi såg på en film om en galopphäst som typ var helt otrolig och så... det var jättespännande och superbra! Tack till Anna och Emelie Adielsson som tipsade om filmen! Det var super! :D Nu håller vi på att äntligen fixa header till bloggen så jag hoppas att den kommer upp inom snar framtid :)


Torsdag

Idag har pappa 50års fest så Alex tar Luna. Hon fick ståå idag och det gick jättebra enligt Alex :)
Jag är jättetrött och mår illa för jag har ätit så mycket och så...
Vid 12 kom pappas arbetskamrater och så åt dem och så. De fick tårta och så... OCh jag åt med... Sedan åkte dem hem och så kom släkten vid 3 och så började allting omm och jag åt ännu mer tårta och mat...
Sedan åkte släkten hem och så vid 7 kom typ 35 kompisar till och nu ska dem ha värsta festen... de är helt galna... xD

Onsdag! :)

Förlåt att inlägget kommer lite sent men jag har verkligen inte haft tid! <3

Idag sov vi över hos Alex och hade jätteroligt! Vi såg på ponnyakuten säsong1! :D På morgonen åkte vi till stallet tillsammans och sen träffades vi i manegen runt 11 tiden för att vi skulle hoppa. Det var fria hopptimmar i manegen så vi passade på :)
Vi var 3 stycken som hoppade men vi var runt 7 st i manegen xD
Emelie
Evve
Emmy
Bella
Alex- Zirocco
Anna- Debbie
Jag-Luna

Emelie, Evve, Emmy och Bella hjälpte till att plocka fram medan vi andra gjorde i ordning hästarna :)
De plockade fram 5st hinder. På en långsida stod en ganska låg studs och sedan ca 4 galoppsprång så stod ett plank :)
På andra långsidan stod en blå oxer och ett "torslanda hinder" d.v.s ett plank där det stod Torslanda ridklubb på. Som man hoppade:)
Vi hoppade lite och höjde mer och mer. På slutet gjorde vi en liten kort bana. Det gick helt super! Planket låg på ca 80cm, torslanda hindret låg på ungefär 90cm och Oxern på 1m! Det gick super när vi hoppade banan och Luna verkligen satsade och gjorde allt för mig! Jag hjälpte henne och hon hjälpte mig! Det var helt underbart och jag var nära på att börja gråta för att hon hade varit så duktig! Hon hoppade jättehögt över hindret! Verkligen! Så jag fick hålla i manen så att jag inte skulle dra henne i munnen när hon hoppade mycket högre än väntat! xDJag hann ju inte med... Jag var i värsta lyckoruset sen! :)  Det blev inte så mycket bilder men en film blev det på när jag hoppade planket när det var lågt :)
Outfit:
Luna:
*Mörkblått Jumpgear hoppschabrak
*Svart hoppsadel Zaldi
*Svart träns
*Svarta framskydd
Filmen:
http://www.youtube.com/user/MrGreetaa?feature=mhum#p/a/u/0/2AkYGOKWKuo



Tisdag :)

Förlåt att inlägget kommer lite sent men jag har verkligen inte haft tid!<3
Idag red jag i manegen med Emelie på Elliott, Emmy på Debbie, Alex på Zirocco och Jag på Luna :)
Luna var ganska bra men lite pigg :)
Jag var trött och orkade inte riktigt rida men jag försökte. Fast jag orkade lixom inte koncentrera mig väldigt mycket och när jag fick håll i magen så blev det ju inte bättre:/
Efter ett tag fick Anna rida lite. Det gick  bra men sen när jag skulle rida igen var hon jättepigg xD hehe. Men jag red igenom henne lite innan vi red tillbaka till stallet. Vi red i ca 1 h och 20 min. Ändå var hon knappt svettig... bara under sadeln och så. Hon börjar få lite muskler min lilla ponnie! <3
Sedan red vi tillbaka igen. Inga bilder idag men jag kan bjuda på en annan :)

Outfit:
Luna:
*Ljusblå benskydd, bak och fram
*Ljusblått dressyrschabrak
*Dressyr sadel Lemetex
*Strass pannband
*Svart träns

(Orkade inte lägga upp en ny bild...)



Måndag!

Idag åkte jag och mamma ut och släppte ut hästarna på morgonen :) När vi stod och gjorde i ordning Luna kom Emmy :) vi hade bestämt att vi skulle mötas och så skulle hon ta kort och så när jag red ;)
Efter en stund kom Anna också. Hon hade med sig ett schabrak som jag fick låna eftersom att jag inte hade ett rosa schabrak :)
När vi var klara gick vi bort till manegen och tog kort. Luna var jättepigg och ville galoppera och var stressad. Jag Svarade med att bara skritta och trava lugnt. Jag gjorde ganska många skänkelvikningar och sluta och öppna. Jag försökte få henne att böja igenom sig så att hpn skulle vara mjuk och följsam. Sedan gjorde jag väldigt mycket tempoväxlingar. Ena stunden kortade jag upp så mycket jag kunde men så att det ändå skulle gå framåt stadigt och fint. Sedan längde jag på steget och fick henne att öka. Det var svårt att hålla henne i form i ökningen men efter hand började hon lyssna och koncentrera sig på mig istället för att vara så stressad och jag var jättenöjd. När jag kände att honn var helt igenom gjorde jag samma sak i galoppen:) Jag kortade och längde. Luna var jätteduktig men det var svårt. Hon bytte bara galopp en gång och jag blev verkligen jättenöjd när hon även gick fint där. Även i ökad och kort galopp. Då övade jag lite till på traven och sedan fick hon pusta en stund innan vi red ut en kort bit och tog lite bilder :)
Outfit:
Luna:
*Rosa allround schabrak
*Ljusrosa fleece lindor
*Svart träns, med strass pannband
*Svart sadel, Lemetex dressyr
Jag:
*Beige rosa ridbyxorr,  helskodda
*Beigrutiga strumpor
*svarta läderstövlar
*Mörkblå hjälm
*Ljusrosa t-shirt







Sedan red vi ut :)




Söndag

Idag åkte jag till stallet efter att ha varit på MyOne och köpt rosa benlindor i flis och ett par benpaddar :)
Jag tog in Luna och fick dusha av henne för hon var lerig, sen fick hon ett täcke på sig och fick gå i skrittmaskinen i lite mer än en timme medan jag gjorde alla saker. Sedan fick hon komma in i boxen och äta.
Kl 6 hade Augusta lektion med ponnyerna och jag var med och tog kort på Emmy på Debbie, Emelie på Miss Elliott och Martina på Sputnik. Det var roligt och efter det så följde jag med Emmy och Anna hem och gjorde i ordning Debbie för natten. Sedan följde Emmy mig tillbaka till Luna och jag kvällsfodrade innan jag åkte hem med bussen :) tack för dagen alla!

:D

Dag 2 - Mitt favorit ställe
Dag 3 - Mina föräldrar
Dag 4 - Detta gör mig glad
Dag 5 - Kärlek
Dag 6 - Mina drömmar
Dag 7 -Min pojkvänn
Dag 8 – Typ av killar jag faller för.
Dag 9 - Bilder som får mig att må bra
Dag 10 – En person jag vill träffa just nu.
Dag 11 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 12 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 13 – Mitt favorit minne
Dag 14 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 15 – Mitt drömbröllop.
Dag 16 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 17 - Någon jag tycker är snygg
Dag 18 – Innehållet i min väska.
Dag 19 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21– En låt som får mig att gråta.
Dag 22 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 23 - Detta vill jag göra innan jag dör
Dag 24 - En bild på mig idag - och vad jag hade på mig


Där den här ponnyn är mitt favorit ställe :D Du är underbar Zirocco Paintbox :P

Och så klart där mina vänner är :)


/ Alexandra

Sööndag

Idag var jag i stallet kvart över 9 :D Han fick vila idag. Jag mockade o gjorde maten :D Sen putsade jag sadlen :D Nu är den ren o fin :D

Sen ska jag till min systers pojkvänns föreldrar :D efter det ska jag antagligen hem till farmor o sova där :) o imorgon ska min kusin följa me till stallet :D

Ska äta nu hörs sen :D



/ Alexandra

Ridpasset

Som jag skrev så gick det jätte dåligt i början o efter jag hade galopperat lossnade det. Han var bara allmänt jobbig :( Han lyssnade inte alls på mig o han kaxade jätte mycket :/Men efter galoppen gick det MYCKET bättre men absolut inte som igår :( Han blev lite mjukare o sånt :) Men mot slutet så fick Evelina hoppa upp å rida lite :D Hon tke att han var underbar :) Som han är ;)

Min syster har kommit hem från London som hon har varit i 3 månder :D


Hiss och Diss!




Idag vill jag hissa Lindor! Man kan använda dem till nästan allt! Det är jättebra att ha! Dessutom är det väldigt roligt att matcha schabrak och lindor tillsammans:)



Jag vill dissa Västtrafik! Det ska alltid krångla med dessa bussar! Fast man åker med dem i alla fall eftersom att man inte kan ta sig till vissa platser alltid. Och man kan ju inte alltid bli körd... Bussarna och tider matchar aldrig varann! Visserligen har det blirvit bättre på senaste tiden men man blir ju alltid så nervös om ifall bussen ska komma eller inte... Suck!


Lördag!

Idag åkte jag och Alex till stallet tillsammans :) Alex hoppade på bussen på hållplatsen innan min och sedan möttes vi på bussen och åkte till stallet :)
När vi kom dit så började vi göra maten och mocka och så ;) Hästana hade inte gått ut än när vi kom så vi behövde inte ta in dem. När jag höll på att göra i ordning Luna var hon jättejobbig. Jag fattade inte varför föränn hon kissade! Jag fick lägga en massa torv på för att det skulle suga upp allt blött. När Luna kissade blev Lusen (som stod i boxen) jätteintresserad så då började hon brunsta och var jättejobbig hela tiden. Även om jag flyttade henne bort från Lusen. Det var jättejobbigt att linda henne men vi blev klara tillslut. En halvtimme försent eftersom att hon var så jobbig. När vi kom dit red vi i paddocken :) Anna red Debbie och Emmy var med och hade med sig kamera :) Alex hade också med kamera. Emelie var där men hon skulle rida lektion så hon var inte med och red. Hon gick efter typ halva ridpasset för att göra i ordning Elliott för lektionen. Men innan hon gick så tog hon en massa bilder:)
Luna var ganska bra idag och jag försökte få henne att böja sig i ryggen... Det gick väl sådär men ibland gick det :) och då var det beröm som gällde. Jag galopperade inte så mycket för hon var så taggad hela tiden. Jag ville få henne att lugna ner sig istället. Mot slutet red Emmy en liten stund. Det såg fint ut! De skrittade och travade och av misstag några galoppsprång :)
Det blrv inte så många bilder på Emmy och Luna men det blev i alla fall lite på mig och Luna.. och jag har lika kass sits som vanligt... Glömmer alltid bort den xD

Outfit:
*Vitt shabrak
*Vita lindor
*Svart dressyrsadel
*Svart träns
Lunas lindor:


Jag och Luna:



Emmy och Luna:



Min lördag :D

Idag så åkte jag till sstallet :D Jag och Josse åkte tsm :P När vi kom till stallet hade inte hästarna kommit ut ;) haha tidiga vi var. Vi gjorde maten o sen mockade vi :D efter det så var kl halv 10 o vi skulle möta Anna, Emy o Emelie kl 10 så vi fick lite bråttom allt gick bra tills Luna skulle kissa i gången :( Och så stog Lussen i boxen brevid o blev lite hingstig o Luna blev brunstig :/ Sen så bytte Josse plats på Luna och då gick det lite bättre :D Jag ringer till Anna o säger att vi blir sena, då säger hon att dom håller på att linda och kommer dit ca om 20 min :D Sen så red vi i paddocken :D Det gick piss i början men efter vi hade galopperat så gick det bättre :D Bilder kommer sen när jag har hittat laddan till datan XD håller på att dö :(  Kommer skriva om ridpasset snart :D

Ses


/ Alexandra

:D

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.
Dag 2 - Mitt favorit ställe
Dag 3 - Mina föräldrar
Dag 4 - Detta gör mig glad
Dag 5 - Kärlek
Dag 6 - Mina drömmar
Dag 7 -Min pojkvänn
Dag 8 – Typ av killar jag faller för.
Dag 9 - Bilder som får mig att må bra
Dag 10 – En person jag vill träffa just nu.
Dag 11 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 12 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 13 – Mitt favorit minne
Dag 14 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 15 – Mitt drömbröllop.
Dag 16 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 17 - Någon jag tycker är snygg
Dag 18 – Innehållet i min väska.
Dag 19 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21– En låt som får mig att gråta.
Dag 22 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 23 - Detta vill jag göra innan jag dör
Dag 24 - En bild på mig idag - och vad jag hade på mig


Underbara ponny <3<3

1. Jag älskar min ponny <3
2. Jag har fått många nya vänner detta året puss på er <3
3. Jag har tappat kontakten med jätte många av mina gamla kompisar :(
4. Jag gråter typ varje kväll för jag saknar Olle så mycket <3
5. Jag älskar min familj
6. Jag läser typ 10 bloggar XD
7. Det högsta jag har hoppat är 95 cm och det var med Olle <3
8. Jag är feg av mig XD
9. Jag gillar inte för pigga hästar XD
10. Jag HATAR blod

Det var första dagen :D
/ Alexandra

Dag 5- Kärlek

Vad ska man skriva om kärlek? Jag bara ÄLSKAR Luna och min familj och såklart alla kompisar med deras hästar i stallet:)
Vet inte vad jag ska skriva mer men tack, tack för att ni finns till!! <3




Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.
Dag 2 - Mitt favorit ställe
Dag 3 - Mina föräldrar
Dag 4 - Detta gör mig glad
Dag 5 - Kärlek
Dag 6 - Mina drömmar
Dag 7 -Min pojkvänn
Dag 8 – Typ av killar jag faller för.
Dag 9 - Bilder som får mig att må bra
Dag 10 – En person jag vill träffa just nu.
Dag 11 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 12 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 13 – Mitt favorit minne
Dag 14 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 15 – Mitt drömbröllop.
Dag 16 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 17 - Någon jag tycker är snygg
Dag 18 – Innehållet i min väska.
Dag 19 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21– En låt som får mig att gråta.
Dag 22 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 23 - Detta vill jag göra innan jag dör
Dag 24 - En bild på mig idag - och vad jag hade på mig


Dagens hiss o diss


Dagens hiss är: Att jag har fått så underbara stall kompisar så det inte är sant :D ÄLSKAR ER TJEJER <3<3<3<3
Dagens diss är: Att det inte blev något med sova över :( Men sommar lovet är långt ;) <3

Glöm inte frågestunden :D svarar inte förens vi har fått frågor från 7 st olika personer :D

/ Alexandra :D

Grym dag

Haft en awsome dag idag :D
Först sov Emelie o Josse över hos mig :D Sen typ 20 i 10 körde mamma oss till stallet :D när vi kom dit så mockade vi :D Sen när jag skulle tömma kärran med bajset så såg jag att min ponny inte var vit utan grå :/ ;) Så jag tog in han och började borsta av all torkad lera :s Sen när jag skulle skölja av bennen så kommer Emelie med Miss Elliott o frågar om vi är klara XD  haha jag hade inte gjort maten o Josse gjorde Lunas mat :) Hon hade inte tagit in Luna äns XD haha Så hon fick komma in i vårt stall o så fick hon låna en grimma. Hon hjälpte mig o linda bennen :D slapp jag det XD Sen tog hon massa kort :) Medans vi väntade på Josse knoppade jag Zirocco <3 haha så fula knoppar x) Sen gick vi ner till mange vi hade bara satt på radion så kom Anna o Emy upp på läktaren :D Dom fick komma ner o fota när vi red :P Zirocco trodde typ det var tävling var han var as taggad :D Han kändes underbar att rida idag :D Men sen blev det lite lång tråkigt med dressyr så vi satte upp ett sockerbits hinder :) Min ponny har sån fin hoppteknik att jag dööööööööööööörrrrrrr ;) Det är helt underbart att rida han när han är sån :D Puss på världens bästa ponny :) <3 Sen gick vi upp till vårat stall och gjorde iordning resten av sakerna :D Anna o Emy följde med upp till oss. Sen åkte vi hem till dom o så bytte dom om till ridkläder :D sen cyklade jag Emelie o Anna till torslanda stallet så hämtade vi Shannon :D Anna skulle rida ut med honom. Emy o Josse gick upp till Debbie :D Sen kom dom till torslanda stallet så cyklade jag o Emelie efter dom. Och Josse gick med. Josse o Emelie fotade också :D Kan inte lova att alla 517 bilder kommer upp ;) Vi skulle också ha sovit över men det blev pannkaka med det ;) haha men imorgon ska vi rida kl 10 i mangen så ska vi planerna när vi kan sova över någon gång :D

Vi ses
Gå även in Anna o Emys Blogg: http://activos.blogg.se/


Sötisen :D
/ Alexandra

Fredag

Idag åkte jag, Emelie och Alexandra till stallet med Alexandras mamma :)
Vi red till manegen tillsammans, det regnade så jag lade en filt över sadeln och rumpan innan vi red iväg. vi hade med oss kamera så vi matchade och gjorde hästarna fina :)
Det var meningen att vi skulle rida dressyr men alla hästarna var jättepigga och jobbiga så vi ställde fram ett hinder som vi hoppade :) senare ställde vi fram ett till. Det var roligt men det var svårt att följa med Luna i språnget eftersom att hon hoppar så högt och långt över hindret. Det gick jättebra och det var roligt. Under tiden vi red fram kom Anna och Emelie. De red inte men de tog en massa kort!! :D Det var roligt och mot slutet tog Emelie av sin sadel och hoppade lite barbacka :)
Det var jätteroligt idag. Fast det hade nog gått lite bättre om jag inte hade haft dressyrsadeln. När vi var klara red vi hem igen och fixade det sista. Sedan gick vi hem till Anna och Emelie. De bytte om till ridkläder och sedan gick Anna, Alexandra och Emelie till torslandastallet och gjorde i ordning Shannon (som Anna skulle rida)
Jag och Emmy(Emelie med Debbie kallar vi så) gick till Debbie och gjorde i ordning henne :) Sedan möttes alla på torslanda stallet och Anna och Emelie red ut. Jag, Emelie och Alex gick med och tog kort :) Det var kul. Sen tänkte vi sova över men det gick inte så vi planerade att vi skulle mötas i manegen kl 10 imorgon (lördag) och bestämma någon dag då alla kunde och så :) Och så ska vi rida tillsammans då med :)

Dagens outfit!
Luna:
*Vitt schabrak
*Vita lindor, elastiska
*Svart sadel (kommer inte ihåg vilket märke)
*Svart träns
*Vit tofs i flätan i svansen :)
(komentera INTE sitsen för jag vet att den ser för jävlig ut... alla bilder var så mörka)


Dagens outfit:
Zirocco:
*Mörkblå JW lindor
*Svart schabrak med Ziroccos namn på<3
*Svart Sadel
*Svart träns


Dagens outfit:
Miss Elliott:
*Rosa boots (fram)
*Grå benlindor
*Rosa grått schabrak
*Svart sadel
*Svart träns
Emelie:
*Rosa ridbyxor
*Rosa Tjocktröja
*hjälm och allt annat sånt <3



Zirocco-Vit                 Miss Elliott- Brunvit                      Luna-Brun
 (Miss Elliott är blandning av båda färger och står därför i mitten xD)

Luna <3


Anna och Emelie på Shannon och Debbie
Hehe, Shannon blev lite rädd för galnaEmelie på cykeln i gräset xD




Dag 4- Detta gör mig glad!

Luna gör mig alltid så otroligt glad! Och alla mina jättefina kompisar i stallet! Vi har jättekul tillsammans och ingen är någonsin sur eller så. Allas hästar hjälper också till! De är så himla fina! Allihopa! :D

Zirocco, Miss Elliott och Luna<3 :)


Shannon och Debbie


Och så är det ju såklart Evve med Elliott och Sofie med Nogger! :)





Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.
Dag 2 - Mitt favorit ställe
Dag 3 - Mina föräldrar
Dag 4 - Detta gör mig glad
Dag 5 - Kärlek
Dag 6 - Mina drömmar
Dag 7 -Min pojkvänn
Dag 8 – Typ av killar jag faller för.
Dag 9 - Bilder som får mig att må bra
Dag 10 – En person jag vill träffa just nu.
Dag 11 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 12 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 13 – Mitt favorit minne
Dag 14 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 15 – Mitt drömbröllop.
Dag 16 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 17 - Någon jag tycker är snygg
Dag 18 – Innehållet i min väska.
Dag 19 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21– En låt som får mig att gråta.
Dag 22 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 23 - Detta vill jag göra innan jag dör
Dag 24 - En bild på mig idag - och vad jag hade på mig


Min torsdag

Idag så har jag ridit Zirocco :D Han var jätte busig ;) Men innan vi red ut så tog vi kort i hagen :D Som Josse redan har skrivit ;) Några bilder får det bli :D


/ Alexandra :D

Dagens hiss o diss



Idag vill vi hissa att Josefin äntligen har sommarlov och att vi tog bilder barbacka i hagen :)

Vi vill dissa att vi är så himla trötta att vi inte orkar dampa xD


Torsdag- SOMMARLOV!

Sommarlov!! :D
Jag var ute i stallet vid halv 11 eller nåt sånt. :DJag och Alex tränsade Luna och Zirocco och gick ner i hagen med finkläder :) Vi tog ett par kort barbacka och det var roligt!
Vid 20 i 3 träffade vi Anna- Debbie, Emelie- Tobby, Emelie-Miss Elliott. Alex var med på Zirocco också. Sedan red vi Zenit rundan.. Fast Tobby var helt konstig. Vi visste inte vad det var men det var roligt att rida ut i alla fall :D
Vi galopperade en del för hästarna tyckte inte att det var roligt att trava... :D
Sedan skullle alla 5 sova över men det hände nåt så allt slutade med att Jag, Alex och Emelie sov hos Alex :).
Luna var inte det minste trött när vi red. HOn bockade en massa och en gång blev det riktigt högt! Fast som tur var så gick det bra med alla! Lite bilder ifrån hagen! :D

Luna<3






Zirocco :)





Alex xD




Onsdag :)

Idag red jag fram ute en liten bit. Isabell var med och tog lite bilder men jag har fel dator så jag har inte bilderna här. Sedan red vi till manegen, jag red lite dressyr. Luna var mjuk och följsam och jag galopperade ganske mycket. Tränade på galopparbetet, speciellt i vänster varv då det är hennes svåra varv... Mot slutet kom mamma och red en liten stund. Hon red igenom henne ordentligt så Luna kommer nog vara lite trött imorgon ^^
Jag har ingen som helst lust att skriva så ni får nöja er med att jag skriver såhär lite idag... <3

Luna<3 från i fredags




Luna <3 Fredagens bilder :)




Dag 3- Mina föräldrar

Min mamma heter Anna och min pappa heter Håkan. Pappa ska fylla 50 år och mamma är runt 47 tror jag :)Både min mamma och pappa är bäst! Båda ställer upp för mig så och jag har fått världens bästa häst! Dem är bara bäst!! :D


Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.
Dag 2 - Mitt favorit ställe
Dag 3 - Mina föräldrar
Dag 4 - Detta gör mig glad
Dag 5 - Kärlek
Dag 6 - Mina drömmar
Dag 7 -Min pojkvänn
Dag 8 – Typ av killar jag faller för.
Dag 9 - Bilder som får mig att må bra
Dag 10 – En person jag vill träffa just nu.
Dag 11 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 12 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 13 – Mitt favorit minne
Dag 14 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 15 – Mitt drömbröllop.
Dag 16 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 17 - Någon jag tycker är snygg
Dag 18 – Innehållet i min väska.
Dag 19 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21– En låt som får mig att gråta.
Dag 22 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 23 - Detta vill jag göra innan jag dör
Dag 24 - En bild på mig idag - och vad jag hade på mig


Frågestund



Bilden säger allt

Design

Har denna design tills jag får bilderna av josse så jag kan fixa det sista :D

/ Alexandra

Ändrade planer

Det belv ingen jogging på morgonen för jag sov så länge XD Vi joggar ikväll istället :D nu ska jag bara slappa typ :) Tar antagligen med mig kamran till stallet :D då får ni lite bilder :)

Haha victoria missslyckade bild den fokuserade på taket istället för örat XD
/ Alexandra

Dagen imorgon

Mitt schema för imorgon: 8.30 vakna hoppas jag ;) 9.00 äta frulle 10.00 ut o jogga me mami 11.00 duscha antagligen 12.20 åka till stallet :) 13.00 vara senats i stallet 14.30 rida ut med Emelie, Anna och Emelie :) Lite jobbigt me två Emelie ;) ne då :) Kan inte lägga in bilder från telefonen :( / Alexandra

Dagens hiss o diss



Dagens hiss idag är: Att vi har fått ganska många besökare redan och vi har inte bloggat i en vecka änns :D Tack så jätte mycket ! :)

Dagens diss: Att man får stol sits i Ziroccos sadel :( Jätte sur för det ! ;) + Att mamma brände min mat så  det luktar bränt i hela huset ;)

/ Alexandra

Bilder tagna i stallet :D





skiten ponny ;)

Kommer mer sen när jag orkar lägga upp några mer ;)

/ Alexandra

BILDERNA!!!

Hej! :D Nu är Fredagens bilder klara och de kommer upp i eftermiddag :D Alexandra lägger nog upp en del bilder också så det blir många bilder som kommer komma upp under dagen tror jag :D

Dag 2- Mitt favorit ställe

Mitt favorit ställe är vart än Luna och Greta är. Då mår jag som bäst! Greta vet jag att hon alltid kommer vara nära mig, på ett eller annat sätt. Och Luna finns där. Beredd att slå på sin charm och se sådär söt ut! Tack så väldigt mycket för att ni finns! <3

Greta <3


Luna :) <3




Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.
Dag 2 - Mitt favorit ställe
Dag 3 - Mina föräldrar
Dag 4 - Detta gör mig glad
Dag 5 - Kärlek
Dag 6 - Mina drömmar
Dag 7 -Min pojkvänn
Dag 8 – Typ av killar jag faller för.
Dag 9 - Bilder som får mig att må bra
Dag 10 – En person jag vill träffa just nu.
Dag 11 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 12 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 13 – Mitt favorit minne
Dag 14 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 15 – Mitt drömbröllop.
Dag 16 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 17 - Någon jag tycker är snygg
Dag 18 – Innehållet i min väska.
Dag 19 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21– En låt som får mig att gråta.
Dag 22 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 23 - Detta vill jag göra innan jag dör
Dag 24 - En bild på mig idag - och vad jag hade på mig


Tisdag

Hejsan, jobbig dag idag.. Jag var i skolan men fick jätteont i typ lungan och kunde inte "andas."
Så jag gick hem från skolan och tog en tablett. Sedan åkte jag till stallet och då hade tabletten börjat verka så då mådde jag bättre. Jag red Luna i manegen. Hon var väldigt stel i början men sedan mjukade hon upp sig och blev fin. Vickan, Emelie och Alex var med först men sedan red dem ut i skogen<3
Senare på kvällen skulle jag typ ha avslutningsmiddag på skutehagen men det blev inte så lyckat för jag fick väldigt ont i lungan igen och fick åka hem. Nu håller vi på och fixar design och bilderna från i fredags :D

JAAAAAAAAAAAAA!!

VI HAR FÅTT BESÖKREKORD :D TACK ALLA SOM LÄSER HOPPAS NI FORTSÄTTER ATT LÄSA BLOGGEN :)

SES

Tisdag

Idag har jag varit i stallet :D Red Zirocco <3 först red jag lite dressyr i mangen men sen så red jag, Victoria o Emelie ut en sväng :) När jag red dressyr så var han jätte jobbig men i galoppen var han fin :P Men för övrigt gick det dåligt :( När vi red ut så skulle vi galoppera upp för en backe :) Haha bus ponny kickade 2 gånger bara för han ville springa snabbare ;) sen när vi skulle fatta galopp igen så kickade han igen :D Han är inte så mycket ut riden så det är därför han blir så glad när han får komma ut :D på torsdag så ska jag, Anna, Emelie o Emelie rida ut igen XD Vet inte vart vi ska rida då :P
Tog inga bilder idag :( Men håller på att ladda in bilderna från i fredags :D


//Alexandra


Dagens hiss och diss!





Jag vill hissa Spårhaga häst och ryttare AB för att det är en bra hästaffär som ligger nära och bra!  :D

Jag vill dissa min lunga för att den är så himla jobbig och gör att jag kanske inte kan rida...:(

Svar på komentar :)

Anonym om Dag 1- En bild på mig + fakta om mig.:
Hej
har du en ny häst nu?? I så fall ser det jätte fint ut!
Kramizzz Therese Andersson

Hejsan, Therese! Japp, hon heter Luna och allt går jättebra med henne :D

Vet ej

Haha rubriken? :P fråga mig inte XD

Jag tkr det är rikigt skönt med sommarlov medans typ alla min kompisar har skola :D

Idag ska jag rida Zirocco <3 Det blir dressyr :D Min kusin ska kanske följa med. Om hon är bättre , hon var jätte trött igår. Men ny dag nya tag ;)


En av mina favorit bilder på plutten :D

/ Alexandra

Dag 1- En bild på mig + fakta om mig.




1) Jag älskar Luna och Greta över allt annat!
2) Jag är himla lättretad... xD
3) Jag KAN ta kritik men ÄLSKAR beröm!
4) Jag klarar inte av skräckfilmer!
5) Jag hatar att shoppa...
6) ...Fast det är kul att få nya saker :)
7) Jag älskar att ha matchande färger på mig och hästen när jag rider :)
8) Jag skulle inte klara mig utan hästar!
9) Av någon anledning så är jag aldrig... rolig xD
10) Jag hatar att stressa och känna att jag kommer komma försent(+ att jag hatar att just komma försent)

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.
Dag 2 - Mitt favorit ställe
Dag 3 - Mina föräldrar
Dag 4 - Detta gör mig glad
Dag 5 - Kärlek
Dag 6 - Mina drömmar
Dag 7 -Min pojkvänn
Dag 8 – Typ av killar jag faller för.
Dag 9 - Bilder som får mig att må bra
Dag 10 – En person jag vill träffa just nu.
Dag 11 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 12 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 13 – Mitt favorit minne
Dag 14 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 15 – Mitt drömbröllop.
Dag 16 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 17 - Någon jag tycker är snygg
Dag 18 – Innehållet i min väska.
Dag 19 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21– En låt som får mig att gråta.
Dag 22 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 23 - Detta vill jag göra innan jag dör
Dag 24 - En bild på mig idag - och vad jag hade på mig

Bilderna :(

Hejsan, ville bara tala om att vi ska fixa med bilderna från i fredags... Men vi kan inte ladda in dem på datorn föränn vi har fixat en laddare till kameran.. Vi fixar det så fort vi kan. För det blev verkligen en massa fina bilder både när vi hoppade och red dressyr... Jag hade kanske intee världens bästa hoppsist i min dressyrsadel men det fick gå<3 :)



Följ oss på facebook! :D

Följ oss gärna på facebook! :D
Ambrostjejerna Josefin Och Alexandra
så heter vi :)

Luna:) <3


Zirocco:)



Tävling! :)





http://hastryttaren.blogg.se/2011/may/bloggtavling.html?_tmp=bfd0df82f5af690d99a912d0e8d98d888205685d



Haha, nu är jag också med i tävlingen :)

Måndag :)

Hejsan, spännande rubrik, inte sant? xD
Idag var jag hemma från skolan för att jag hade feber :( Jag hjälpte mamma med lite tvätt och så och sen sov jag från runt kl halv 1 och sov till kl halv 6... så då sov jag bort all feber och åkte till stallet runt kvällsfodringsdags :)
Jag red inte men jag och mamma borstade henne och kliade henne. Hon hade en del myggbett och så vid mankammen och hon tyckte att det var jätteskönt. Hon visste inte vart hon skulle ta vägen så hon tog sin överläpp och drog den fram och tillbaka över min handflata jättefort!! Haha, sötnosen. :) <3
Hon fick mash och tyckte att det var jättegott! Hon hade rört om en massa i boxen av någon anledning. Men jag mockade ju inte åt henne på eftermiddagen igår som jag brukar göra. Jag mockade ju bara på förmiddagen och då red jag på förmiddagen också så hon hade ju mer tid att röra om i boxen så jag antar att det är därför. :)
Jag har inga bilder på denna datorn så det får blir någon gammal som ni har sett förut men det går väl bra? <3 :)




Stan

Har varit i stan idag igen :D haha jag köpte en lång klänning :D och sen åkte vi till spårhaga och köpte benlindorna :D

bilder på det:

Långkläningen

köpte 4 st men tog bara kort på två :D


Iphone skalet som jag köpte i fredags :D

Vi hörs
// Alexandra

Juste jag ska ha Zirocco från torsdag till den 2 Juli :D och från den 30 juni till 2 juli ska jag vara med på ett träningsläger för augusta :) :D

bloggar snart :D

ska bara kolla på ett pogram :D

/ Alexandra

Tävling



http://hastryttaren.blogg.se/2011/may/bloggtavling.html?_tmp=bfd0df82f5af690d99a912d0e8d98d888205685d

Min dag :D

Till kl 2 eller något så har jag inte gjort så mycket XD men så frågade Emma mig om jag ville följa med henne till hennes häst :P Klart jag sa ja :D Emma skulle rida ut så jag frågade Katta om jag kunde låna Mikey (min gamla sköthäst) Hon sa att jag fick det :D Han har så stort steg om man gämför Zirocco o han Zirocco är 1,39 cm o Mikey är 1,75 cm hehe :P Men är jag skulle trava efter emma som skulle galoppera så fick Tina dampet och rusa iväg XD så Mikey blev galen och galoppera efter :( Det var jätte äkligt :/ Men Emma ville galoppera mer så jag skritta i för väg o skulle vänta lite längre bort , efter vu hadde gått en bit blev det tvär stop han stirade in i skogen. Jag tittade efter vad det var han kolla på. Så ser jag en älg !!! Jag vänder jätte snabbt och skriker på Emma att vända Tina. Så när vi skrittar runt ett hörn kommer den ut från slingan vi red på :O Sen gick vi in i paddocken. Jag skrittade bara medans emma tränade på galoppombyten :) sem skrittade vi av dom på slinga och då ser vi älgen igen :( Vi skynda oss där ifrån :P

Det var typ min dag det :D


Mikey <3

/ Alexandra :D

Söndag!

Idag gick jag upp kl 6 och åt  frukost :) Sedan cyklade jag till torslandakrysset vid kl7 och var i stallet halv 8. Jag var till och med före utsläpparen :)
Vid 8 kom Augusta ner till stallet för hon skulle bort med Ella och tävla. :)
Sedan kom Anette, som hade utsläppet idag. Precis när hon kom så hade jag sadlat och tränsat Luna. Vi tog en lugn tur ut i skogen. Inte speciellt lång. Vi tog en galopp fram och tillbaka på en raksträcka. Hon var jätteduktig! Men när vi var på väg tillbaka blev hon väldigt rädd för en fågel så hon försökte sticka. Men eftersom att hon är så känslig och så i munnen så gick det bra. Hon hann bara några meter. Sedan red vi tillbaka till stallet och hon fick "efter-ridning-mat" (mash) och lunch hö i hagen. Sedan mockade jag och allt. Jag var snabb så 20 över 10 var jag på maxi.
Sedan köpte jag en liten present till Linnea innan lindex öppnade så att jag kunde köpa den riktiga presenten. När lindex öppnade kl 11 så köpte jag en tröja och sedan cyklade jag hem. När jag kom hem hämtade jag allt så att vi skulle kunna göra i ordning allt till festen som började kl 2 på eftermiddagen hemma hos Linnea.

På festen badade vi, hade vattenkrig, skrattade, åt, hoppade studsmatta sprang och sjöng :)
Det var väldigt kul! Jag har tyvärr inga bilder på Luna idag men jag har lite från festen :)

Linnea, Cissi och Josse B


Cissi, Josse B och Linnea



Linnea och Cissi (i bakgrunden) haha



Josse B



Cissi och Josse B som kollar på ett UFO xD



Cissi... får aggrodamp på studsmattan :D



Jag! :D Min mankam är nästan som Stefanos xD




Sova över!

På fredagkvällen sov Alex, Vickan och Emelie över hos mig :)
Jag och Alex stannade uppe länge och dampade x)
På Lördagmorgonen cyklade Vickan hem till sig och Alex, Jag och Emelie stressade till bussen och åkte till stallet. Vi hjälptes åt att göra allt och sedan red vi ut en sväng, Vi red i skogen och "hoppade" över några små "hinder" (snarare traskade över grenar över stigen.. vissa var faktiskt typ 5 cm upphöjde xD)
Sedan gick vi till manegen och red lite dressyr. Jag hade ett kortare spö idag och det funkade alldeles utmärkt. Luna var jättefin! Efter ett tag bytte vi hästar också. Det var väldigt roligt att få prova Miss Elliott (Emlies sto).  Hon var väldigt pigg men känslig och rolig att rida. Sedan red jag ju Zirocco också. Han har jag ju ridit förut och det gick bra! Han var lite tittig i ett hörn men det gick bättre mot slutet. Sedan bytte vi till våra egna hästar igen och red lite till. Luna blev svettig och jag spolade av henne efteråt. Det första hon gjorde efter att ha ätit upp i hagen var att rulla sig... 2GÅNGER! Grr... hon blev dammig! Så nu har jag massa att göra imorgon.. Men jaja.
Det var nyttigt och kul att byta hästar :)
Det blev tyvärr inga bilder från idag men jag kan bjud på en från igår. (Snart kommer resten av bilderna från igår...)




Fredag ;)

Förlåt att inlägget kommer lite sent!

Hejsan, idag red jag med Alexandra, Vickan och Emelie. Vickan skulle inte rida så mycket så hon tog kort. Det blev en massa kort men jag lägger bara upp några få idag eftersom att jag bara har några än så länge. Fler bilder kommer inom kort. Jag hade bestämt mig för att rida ett riktigt dressyrpass och jag hade med mig ett dressyrspö för att hon inte skulle bli sådär "stoig" som hon har varit en del den sista tiden. Hon bara fryser fast i marken och sedan står hon där. Oftast går det bra men ibland får jag hoppa av för att få henne framåt och då vinner ju hon på sätt och vis. Luna var väldigt mjuk idag men hon gillade inte alls när jag råkade peta till henne med spöet på rumpan utan mening. Så det blev lite småstegringar och hon sparkade bakut några gånger. Men efter ett tag lärde jag mig att hålla upp spöet ovanför rumpan och då gick det som en dans. Men så fort spöet var där så blev hon inte alls glad. Jag antar att jag får rida med ett kortare spö i framtiden. Luna var duktig och det blev många fina bilder. Mot slutet tog vi några skutt över ett mycket lågt hinder som stod där. Eftersom att jag hade dressyrsadeln så blev det inga fina hoppsitsar men vi kom över och Luna var jätteduktig. Det blir tyvärr inga bilder på det eftersom att, som sagt, jag har inte alla bilderna. Sedan red vi en lite längre väg hem så att hästarna fick skritta av sig ordentligt :)

Haha



Luna<3





Hejsan

Jag och rubriker är inte bra ;) haha kommer aldrig på någon rubrik :P

Uppdateringen har varit låg eftersom att igår åkte jag inte till stan :D Köpte Iphone skal :D Älskar det :P Det blev inga benlindor :( men jag SKA köpa dom :D Efter vi var i stan åkte jag till stallet o träffade Victoria och Josefin :) Hästarna kom precis in när jag kom till stallet så vi lätt dom äta lite o sen började vi borsta hästarna :D Dom blev rena och fina. Vi red i padocken, han var jätte fin tyckte jag ;) När vi kom ner så möte vi Emelie som rider Miss Elliott och Anna o Debbie :D Och på staketet satt Emelie med sin brutna tå. Skickligt Emelie ;) Övade mycket på övergångar från skritt till trav till galopp osv. Sen så var det ett lite hinder som stog i padocken så vi hoppade lite på det :D Victoria var snäll o tog kort på oss :D

Sen på kvällen så sov jag, Victoria o Emelie över hos Josefin :D Jag o Josefin hade lite smått damp ;)

Idag så red vi ut en sväng och sen gick vi in i mangen och testade varanndras hästar XD Tur att  den man gillar mest är sin egen :D Men det är jätte nytiggt att rida andra ponnys också :P

Bilderna kommer senare för kamran dog och måste ha laddan för att kunna lägga in bilderna på datan XD Laddan är hemma hos min syster X)

Inte från helgen

/ Alexandra

På väg

Är på väg in till stan nu:) Ska antagligen köpa Iphone skal :) Behöver ett nytt till min telefon :) Sen ska mamma köra mig till stallet, men innan det ska vi in på spårhaga häst o ryttare :) En grym häst affär Ska vi köpa John Whitaker ben lindor till Zirocco :D Vi hörs :) /Alexandra Kan inte lägga in bilder när jag bloggar från telefonen :(

Stressigt och krångligt!

Hallå där :)
Jag har så himla mycket att göra i helgen... Idag ska jag till maxi och köpa saker till festen på söndag :) Imorgon ska jag till stallet tidigt så att jag hinner hem och ska hjälpa till på min lillebrors (Gabriel) födelsedagskalas. Typ fixa lekar och så... tråkigt!
På söndag ska jag tidigt till stallet så att jag hinner hem till Linnea för då börjar våran fest kl 2 :)
Sen ska jag ju hitta present till Linnea och hinna dusha och så innan alla kalas och fester... hjälp! Det känns som att det är så mycket att tänka på och sedan ska ju inte Luna komma i kläm för att jag inte hinner... Jag måste rida henne över helgen! Sen kanske hon kan vila på Måndag.
Okej här kommer schemat för v. 23 (den som är slut snart)
Måndag- Dressyr i manegen
Tisdag- Vilodag (jag skulle fixa det sista på Storegården, det stallet jag stod på innan.)
Onsdag- Skrittmaskinen en timme! (Jag var på klassresa så mamma hade henne.)
Torsdag- Hoppträning för Augusta i manegen.
Fredag- Dressyr i paddocken eller i manegen.
Lördag- Uteritt(om vädret tillåter) annars lättare pass i paddock/manege.
Söndag- Beror på vad som händer på Lördagen - Om jag rider ut så blir det ett lättare pass i Paddock/manege.
- Om inte så får hon antingen vila eller rida ut.

Schema för v.24 kommer på Söndag eller Måndag :)

Sötnos på bild<3



Hoppträning för Augusta!

Idag var det hoppträning för Augusta :D
Vi var lite sena för vi var inte så många som kunder bygga fram och så så det tog lite på våran lektion :(
Vi tränade på omhoppningssvängar och det var jättekul! Luna var mycket duktigare än förra hoppträningen så jag tror att jag börjar lära känna henne lite nu. :)
Vi galopperade mycket på framridningen och Luna var lite seg :/
Så jag gjorde mycket tempoväxlingar och volter och så. Hon bytte inte galopp så mycket idag heller. (Hon har en ovana att byta galopp med bakbenen när hon blir trött och inte orkar... så då blir det korsgalopp.)
Vi jobbade en del på volten med att korta och länga galoppen och sedan bryta av och dessutom behålla formen. Det gick jättebra! Fast hon var ju som sagt lite seg. När vi var klara började vi hoppa.
Började med att hoppa 3 hinder som vi tog snäva svängar till och det var jättekul! Luna var duktig trots att det blev lite hackigt då och då. Sedan hoppade vi ett plank på medellinjen som vi skulle hoppa snett över. Luna hoppade först förbi för hon visste inte riktigtt hur hon skulle sätta benen och då svängde hon undan. Men sedan försökte jag igen och då gick det bra. Sedan hoppade vi över två hinder på en volt. Vi skulle rida innanför planket så det blev lite snävare:) Det gick jättebra men när det blev högre hade jag svårt att följa med i språnget eftersom att jag är så ovan vid henne. Sist av allt gjorde vi en liten bana av allt det vi hade tränat på och det gick super! Jag är jättenöjd. Luna blev lite svettig men jag tyckte att det var för kallt och blött för att spola av henne så jag tog bara en handduk med kallt vatten och strök över hela kroppen. Sedan fick hon en rykt och sedan gick hon in i boxen och fick kvällsmat och "efter-ridning-mat." Sedan åkte vi hem! :)
Jag har tyvärr inga bilder från idag men ni kan få lite från en annan dag :)




Josefin och Medialuna

Hejsan!
Jag heter Josefin och har en d-ponny som heter Medlialuna, men vi kallar henne bara Luna. Jag har inte haft henne så länge, hon kom till mig den 16/5 2011. Hon står på stall Ambros i en utebox och om dagarna är hon ute i en gräshage :)
Allt går bra med henne, jag har varit med på 2 hoppträningar och i sommar ska jag på ett hoppläger :) Nästa vecka ska jag dressyrträna med henne för första gången och jag hoppas att det går bra! :)
Hon är väldigt känslig och älskar att hoppa, jobba dressyr och rida ut!
Jag kommer nog ta en del bilder så jag hoppas att inläggen blir färgglada!
Luna är 9 år och inte slutmätt men hon är cirka 145cm. Hon har haft 2 föl innan och har fint steg och fin stam :)
Jag kommer nog träna, tävla och ha kul mycket så följ gärna våran blogg!!





Alexandra Och Zirocco Paintbox

Hej, Mitt namn är Alexandra, jag bor i torslanda. Ca 3 dagar i veckan rider jag min medryttare/foder häst Zirocco Panitbox.


Han är en maxad c-ponny Han är 1,39 cm En skimmel som ni såg på bilden XD Zirocco Paintbox är en hopp ponny men går fint i dressyren också Så det blir tävlingar i båda grenarna Zirocco som han kallas är underbar att rida Han lyssnar på alla hjälper oftast XD Ibland kan han vara lite kaxig men det är bara för han inte vill eller orkar Ska starta min första dressyr tävling om ca 3-4 veckor, det är ganska kort tid efter vi köpte honom men det är för jag vill se hur mycket vi utvecklas tillsammans. Om vi ska tävla blir det i Lc:1 och Lb:1 Man får hoppas på det bästa 30 Juni-2Juli ska vi på hopp krus för min hopptränare Kommer bli jätte kul :=) Zirocco och Luna står på samma stall :P

Har sommar lov nu Ska rida typ hela sommaren Men när Zirocco är på bete i tjörn kanske jag ska passa en maxad d-ponny


OM mig :D

Jag heter som sakt Alexandra :D Jag är 14 år och bor i torslanda. Jag älskar att rida. Jag är en allround ryttare, men lutar mer mot hoppning. Jag går på skola inne i stan. Men nu har jag sommar lov!! :D Jag rider Zirocco på tisdagar, fredagar och lördagar :D

Imorgon ska jag ta med mig kamran till stallet så det blir lite bilder på pållarna :D


Det här är jag :D

// Alexandra

Vi

Vi är två st tjejer som kommer driva denna blogg :D

Kommer skriva ett inlägg om oss själva senare :D


RSS 2.0